Ingrediente

Concentrix® conține acizi grași esențiali, printre care Omega 3 DHA și EPA, sub forma celui mai concentrat ulei de pește norvegian EPAX și Omega 6 GLA din ulei natural de Borago. Vitaminele B1, B2, B6, B12, magneziul, zincul, seleniul, fierul și beta-carotenul completează produsul, stimulând capacitatea de concentrare.

Prezentarea produsului » Consultă prospectul »

« … ne-am petrecut ultimii 10 ani perfecționând Concentrix® și stabilind cantitatea optimă din fiecare ingredient. »

Dr. Lukas Vogel, fondatorul Kranich Pharma

Ulei de pește EPAX® (DHA & EPA)

Concentrix conține acizii grași Omega 3 DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic) sub forma uleului de pește norvegian EPAX®, obținut din cele mai curate și sigure surse marine din lume. Acizii grași sunt esențiali în stimularea diverselor funcții ale creierului, precum și în reducerea riscului de probleme cardiovasculare. Studiile științifice au demonstrat cu precădere aportul lor în reducerea deficitului de atenție și a hiperactivității.

check DHA & EPA stimulează funcțiile esențiale ale creierului

Ulei de Borago (GLA)

Uleiul de Borago este una dintre cele mai importante surse de acizi grași Omega 6 GLA (acidul gamma-linoleic). Acizii gași Omega 6 au un rol important în transmiterea stimulilor nervoși, sunt esențiali pentru metabolismul celular și contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Funcționarea optimă a creierului depinde în mare parte de existența unui echilibru permanent între acizii grași Omega 3 și Omega 6, motiv pentru care acidul gamma-linoleic este un ingredient important al Concentrix.

check Biodisponibilitate și eficacitate

Vitamina B1

Vitamina B1 (tiamina) contribuie la metabolizarea carbohidraților, fiind responsabilă în mare parte pentru aportul de energie al organismului. Deficitul de vitamina B1 se manifestă prin oboseală, probleme de concentrare și de memorie, uneori chiar și prin lipsa apetitului. Aproximativ un sfert din oameni nu își iau aportul zilnic necesar de tiamină.

check Contribuie la menținerea stării fizice și psihice

Vitamina E

Vitamina E (tocoferol) este un micronutrient esențial care protejează celulele de stresul oxidativ. Deficitul de vitamina E este responsabil pentru apariția unor boli ale epidermei și a unor afecțiuni cardiovasculare, iar pe termen lung poate duce la tulburări de concentrare, scăderea performanței cognitive, oboseală și stări de nervozitate.

check Contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ

Vitamina B2

Vitamina B2 mai este denumită și riboflavină. Similar vitaminei B1, riboflavina ajută corpul în procesul numit metabolism, contribuind la transformarea glucozei, proteinelor și grăsimilor în energie. Vitamina B2 este complementară vitaminelor B3 și B6, ajută la menținerea echilibrului psihic și combate oboseala și migrenele.

check Contribuie la diminuarea migrenelor și a stării de oboseală

Vitamina B6

Vitamina B6 (în Concentrix sub formă de piridoxină) contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și reglează activitatea hormonală. În plus, contribuie la diminuarea stărilor de oboseală și asigură funcționarea normală a sistemului nervos. Carența de vitamina B6 provoacă tulburări de somn și afectează transmiterea stimulilor nervoși. La fel ca în cazul vitaminei B1, s-a constatat că o mare parte din oameni nu își iau aportul zilnic necesar de vitamina B6.

check Contribuie la reglarea activității hormonale

Vitamina B12

Grupa de vitamine B12 este denumită cobalamină și apare în Concentrix sub formă de cianocobalamină. Corpul asimilează vitamina B12 aproape exclusiv din produse de origine animală, iar în cazul unei alimentații vegetariene, aceasta trebuie administrată sub formă de supliment alimentar. Vitamina B12 este esențială pentru sistemul nervos și în procesul de producere a sângelui, lipsa ei putând cauza afecțiuni permanente ale sistemului nervos. Are un rol important în diviziunea celulară, contribuie la sănătatea psihicului și combate lipsa de concentrare și stările de oboseală.

check Contribuie la sănătatea psihicului

Acid folic

Acidul folic (Vitamina B9) e inclus în grupa vitaminelor B, care are un rol important în metabolismul cerebral. Acidul folic este prezent în procesul de diviziune celulară și în cel de producere a sângelui. S-a constatat că două treimi din adulți suferă de un deficit al acestei vitamine esențiale.

check Contribuie la un aport optim de aminoacizi

Magneziu

Magneziul se numără printre așa-zisele substanțe esențiale corpului și este un nutrient mineral care asigură performanța optimă a creierului și conferă vitalitate. Cantitatea de magneziu de care are nevoie corpul nostru poate să crească în perioadele de expunere la stres. Lipsa de magneziu poate duce la apariția stărilor de tensiune, a problemelor de concentrare, a oboselii și chiar a depresiei. Din acest motiv, este exprem de importantă asigurarea unui aport optim de magneziu.

check Contribuie la un metabolism energetic optim

Zinc

Zincul este un oligoelement esențial în metabolismul cerebral și în transmiterea stimulilor nervoși. Deficiența de zinc afectează memoria, motiv pentru care asigurarea unei cantități optime este esențială pentru capacitatea de concentrare. În plus, zincul stimulează semnificativ performanța cognitivă, memoria vizuală și randamentul psihic.

check Contribuie la menținerea funcțiilor cognitive

Seleniu

La fel ca zincul, seleniul este un micronutrient esențial corpului, prezent în multe enzime antioxidante. Zincul contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, adică a acelor substanțe răspunzătoare pentru procesul de îmbătrânire a celulelor. În plus, acest mineral protejează celulele de stresul oxidativ.

check Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Fier

Fierul este un alt microelement esențial, prezent în organismul nostru în cantități foarte mici. Corpul are nevoie de fier în producția de globule roșii, care sunt responsabile pentru transportul de oxigen. În plus, acesta contribuie la oxigenarea optimă a mușchilor și la producția hormonilor și a neurotransmițătorilor. Lipsa de fier se manifestă prin oboseală și dificultăți de concentrare și poate fi combătută prin consumul de lactate, cafea și ceai negru.

check Contribuie la transportul de oxigen în organism

Beta-caroten

Beta-carotenul se mai numește și provitamina A, deoarece este cel mai important precursor al vitaminei A. Datorită proprietăților antioxidante, beta-carotenul contribuie la menținerea sănătății celulelor și susține activitatea neuronilor. Carența în provitamina A se manifestă prin diverse afecțiuni care au ca efect reducerea performanței creierului.

check Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar

Concentrix_180_capsule

Tratamente naturale cu micronutrienți

Studiile au demonstrat că tratamentul cu micronutrienți, în special cu acizii grași Omega 3 și Omega 6  sunt o alternativă naturală la tratamentele medicamentoase. Suplimentele alimentare precum Concentrix, bogate în vitamine, minerale, micronutrienți și acizi grași Omega 3 și Omega 6 contribuie la diminuarea simptomelor precum lipsa de concentrare, în mod eficient și pe cale naturală.

Tratamentul cu Concentrix este ușor de urmat și blând cu organismul, iar studiile nu au arătat apariția unor efecte secundare. Tratamentul cu suplimente alimentare poate fi urmat separat sau împreună cu o altă formă de tratament, iar administrarea altor preparate ar trebui să aibă loc numai după o discuție cu medicul.

Vizualizează produsul »

Ai întrebări despre Concentrix?

Îți stăm la dispoziție de luni până vineri, în intervalul 8:00 – 17:00! Contactează-ne sau scrie-ne un email.

 Dr. Lukas Vogel îți răspunde la cele mai frecvente întrebări despre Concentrix în acest FAQ » 

004 021 252 3481 office@desitin.ro