ADHD

Simptome, cauze și tratament

ADHD – o boală în adevăratul sens al cuvântului?

Din punct de vedere medical, sindromul ADHD este inclus pe lista tulburărilor comportamentale și emoționale cu debut din copilărie sau adolescență și recunoscut ca atare de către Organizația Mondială a Sănătății (engleză: World Health Organization sau WHO). Cu toate acestea, presupunerea că ADHD ar fi rezultatul unei educații deficitare sau chiar o boală inventată este încă larg răspândită, în ciuda numeroaselor dovezi științifice care o invalidează.

ADHS: Simptome

Sindromul ADHD se caracterizează în general prin apariția a patru simptome cu grade diferite de intensitate: lipsa puterii de concentrare, impulsivitate, lipsa capacității de autoreglare și hiperactivitate.

Numai copiii suferă de ADHD?

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este considerată un sindrom specific copiilor, însă principial vorbind, ADHD nu se limitează la o anumită grupă de vârstă. De ADHD pot suferi atât copiii și adolescenții, cât și adulții. Formele și intensitatea prin care se manifestă se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, multe persoane tind să creadă că numai copiii suferă de ADHD, întrucât sindromul este diagnosticat în copilărie, iar simptomele se diminuează pe măsură ce copilul se transformă în adult.

ADHD: Cauze și factori declanșatori

ADHD apare atunci când anumite funcții ale unor neurotransmițători sunt afectate și îngreunează transmiterea impulsurilor nervoase. Deseori, sindromul se moștenește și apare independent de influențe externe, însă există de asemenea multe cazuri în care părinții nu prezintă niciodată simptome de ADHD. Pe lângă toate acestea, intervin adesea și factori externi care nu declanșează propriu zis sindromul, însă care pot influența evoluția și intensitatea lui.

Spre o alimentație echilibrată în cazul ADHD »

Evoluția sindromului ADHD

Forma și gravitatea sindromului ADHD se schimbă în cursul vieții, crescând sau scăzând în intensitate. În special hiperactivitatea se diminuează odată cu avansarea în vârstă și poate dispărea complet odată ce copilul ajunge la vârsta adultă. Acesta este unul din principalele motive pentru care ADHD este exclus aproape complet de pe listă în momentul stabilirii unui diagnostic la un adult, fiind confundat cu alte afecțiuni.

ADHS: Tratament

Din păcate, ADHD nu este vindecabil, însă mulțumită metodelor moderne de tratament, simptomele pot fi ținute sub control cu ușurință, iar majoritatea oamenilor pot duce o viață absolut normală. Faptul că fiecare persoană afectată este diferită, face ca tratamentul urmat să difere în majoritatea cazurilor. De multe ori este necesar un tratament în care se folosesc mai multe remedii concomitent. Toate acestea se stabilesc în urma unui consult de specialitate.

Tratamente naturale cu micronutrienți

Studiile au demonstrat că tratamentul cu micronutrienți, în special cu acizii grași Omega 3 și Omega 6,  sunt o alternativă naturală la tratamentele medicamentoase. Suplimentele alimentare precum Concentrix, bogate în vitamine, minerale, micronutrienți și acizi grași Omega 3 și Omega 6, contribuie la diminuarea simptomelor precum lipsa de concentrare, în mod eficient și pe cale naturală.

Tratamentul cu Concentrix este ușor de urmat și blând cu organismul, iar studiile nu au demonstrat apariția unor efecte secundare. Tratamentul cu suplimentele alimentare poate fi urmat separat sau împreună cu o altă formă de tratament, iar administrarea altor preparate ar trebui să aibă loc numai după o discuție cu medicul. Mulți oameni au constatat efectele pozitive ale Concentrix după primele săptămâni de tratament

Vizualizează produsul »
Concentrix_180_capsule

Ai întrebări despre Concentrix?

Îți stăm la dispoziție de luni până vineri, în intervalul 8:00 – 17:00! Contactează-ne sau scrie-ne un email.

 Dr. Lukas Vogel îți răspunde la cele mai frecvente întrebări despre Concentrix în acest FAQ » 

004 021 252 3481 office@desitin.ro