Suplimentele alimentare pot fi de folos?

„Tabăra este împărțită: unii consideră că suplimentele alimentare sunt niște prostii, alții mizează pe acestea pentru a îmbunătăți concentrarea, sănătatea și performanța.

Dar cine are dreptate în acest caz? Adevărul este că există mulți oameni care au una sau mai multe deficiențe nutritive și, prin urmare, organismul lor este afectat în diferite moduri.”

Cuprins:
Suplimente alimentare da sau nu?

  1. Reguli de bază pentru suplimentele alimentare
  2. Ce conține Concentrix®
  3. De ce aproape toată lumea are o deficiență nutritivă
  4. Grupuri de risc: acești oameni au nevoie de suplimente alimentare
  5. Nutrienți care lipsesc aproape tuturor
  6. Concluzie: am nevoie de suplimente alimentare?

Așa cum se întâmplă adesea în cazul suplimentelor alimentare, „dacă cumpărați ieftin, cumpărați de două ori!”. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți dacă alegeți un produs ieftin din farmacie sau mai degrabă cheltuiți câțiva bani în plus pentru dvs. și pentru sănătatea dvs.

Pentru că cu cât suplimentul este mai ieftin, cu atât este de așteptat mai puțină transparență și un impact mai redus.

Nu trebuie să ne jucăm cu deficiențele nutritive, deoarece acestea pot provoca sau crește apariția unor boli grave.

Puteți observa deja că nu este cazul să vedeți totul în alb și negru. Ca totul în viață, suplimentele alimentare trebuie luate în considerare într-un context. Suplimentele alimentare potrivite, pentru nevoile potrivite, la momentul potrivit, în doza potrivită.

Vrem să știți cum să luați suplimentele în mod eficient pentru a promova sănătatea, concentrarea și atenția.

Cele 4 reguli de bază pentru utilizarea suplimentelor alimentare sunt:

  1. calitatea potrivită
  2. un producător transparent
  3. doza potrivită
  4. momentul potrivit

Pentru 2 și 3:

Din păcate, nu există nicio reglementare cu privire la cine poate vinde suplimente alimentare. Teoretic, oricine poate face asta.

Prin urmare, este important să recunoaștem furnizorii transparenți și de înaltă calitate și să îi separăm de „oile negre” ale industriei.

De asemenea, nu este reglementat care aditivi pot sau nu pot fi adăugați la suplimentele alimentare.

De exemplu, utilizarea amidonului de grâu poate face diferența. Persoanele cu boală celiacă sau tiroidită Hashimoto vor fi foarte sensibile la amidonul de grâu.

Dorim să fim un furnizor transparent și demn de încredere pentru clienții noștri și, prin urmare, precizăm exact ingredientele noastre. Pe blog-ul nostru, Facebook, Instagram și, desigur, site-ul nostru.

Ce conține Concentrix®:

  • acizii grași omega 3 esențiali DHA și EPA (sub forma celui mai pur ulei de pește norvegian EPAX®)
  • acidul gras Omega 6 GLA (obținut din ulei natural de limba-mielului)
  • vitaminele B1, B2, B6, B12
  • magneziu, zinc, seleniu, fier
  • beta-caroten
  • acid folic

Prin urmare, acordați întotdeauna atenție aditivilor: cu cât mai puțini, cu atât mai bine.

Pentru 3 și 4:

În general, vă recomandăm să nu depășiți consumul zilnic de Concentrix® și să nu creșteți doza din propria inițiativă.

Pentru copiii și adolescenții cu vârsta până la 9 ani, se recomandă administrarea unei capsule pe zi, dimineața și seara, imediat înainte de masă sau în timpul mesei. Adolescenții începând cu vârsta de 10 ani și adulții pot lua două capsule dimineața și seara. Pentru diabetici, este important să știți că o capsulă conține = 0,006 BE.

Sfatul nostru: pentru a înghiți mai ușor capsulele, trebuie să beți suficient. Dacă aveți dificultăți la înghițire, puteți, de asemenea, să mestecați capsula sau să amestecați conținutul cu alimentele dvs. preferate.

„De fapt, există câțiva nutrienți, de care mulți dintre noi ducem lipsa. Acest lucru ne pune sănătatea în pericol. Studiul privind consumul național confirmă acest lucru.

Dar care este motivul pentru care deficiențele nutritive sunt atât de răspândite? De fapt, o dietă sănătoasă ar trebui să acopere teoretic toți nutrienții, nu-i așa?

Da, o dietă sănătoasă poate face acest lucru. Pentru că natura este inteligentă.

Dar media germană nu mănâncă sănătos, nu mănâncă suficient de versatil, nu ia suficiente pauze.

1. Diminuarea densității nutrienților

Din cauza agriculturii industriale, solurilor epuizate și creșterii animalelor în masă, alimentele noastre conțin semnificativ mai puțini nutrienți decât în urmă cu 100 de ani.

În cazul alimentelor de bază, cum ar fi cerealele, densitatea nutrienților este, de asemenea, în continuă scădere. Iar fructele și legumele sunt în mare parte doar despre volumul optic și mai puțin despre densitatea nutrienților. Astfel, fructele și legumele „urâte” sunt aruncate, deoarece se pare că sunt cumpărate prea puțin și nu satisfac cerințele consumatorilor.”

2. Stres

În plus, tot mai mulți oameni suferă de stres: termenele limită la locul de muncă, presiunea de performanță în studii și formare, povara dublă ca familie. Aceste lucruri consumă energie, iar organismul nu mai poate ține pasul cu absorbția nutrienților.

O problemă centrală de sănătate, prin urmare, este creșterea masivă a stresului cronic în societatea noastră. Stresul privează organismul de vitamina B1, vitamina C și magneziu.

Dacă vă simțiți copleșiți de viața de zi cu zi și de toate sarcinile din viața dvs., faceți clic pe postarea noastră despre Burnout de pe blog. Acolo puteți face un test rapid și puteți afla dacă sunteți expus riscului de Burnout.

3. Toxine

Din cauza industriei chimice, industriei farmaceutice și agriculturii industriale, există acum mult mai multe toxine în mediu decât cele destinate în mod natural.

Aceste toxine sunt eliberate în aer și apă și apoi absorbite de plante și animale. La sfârșitul ciclului, acestea sfârșesc ca hrană pe farfuriile noastre și în corpurile noastre.

Prelucrarea și eliminarea acestor toxine nu numai că afectează masiv organismul, dar, de asemenea, crește consumul de nutrienți, cum ar fi vitaminele B și C.

4. Fastfood

Proporția alimentelor prelucrate industrial crește în fiecare an. De ce? Pentru că sunt rapide și nu ne răpesc timp din viețile noastre agitate.

Dar mâncarea nu ar trebuie de fapt să necesite timp? Noi credem că da. Cu toate acestea, tendința se îndepărtează din ce în ce mai mult de natură și se îndreaptă din ce în ce mai mult spre alimentele industriale.

Problema: nutrienții se pierd în timpul fiecărei etape de procesare. Ca urmare, o deficiență nutritivă este pre-programată.

Dar nu este vorba doar de fast-food, cum ar fi burgeri cu conținut scăzut de nutrienți, cartofi prăjiți, pizza, băuturi răcoritoare și produse de patiserie. Este de la sine înțeles că aceste produse sunt nesănătoase.

Trebuie acordată o atenție deosebită alimentelor care se presupune că sunt sănătoase: astfel, un iaurt finit cu căpșuni nu este în niciun caz comparabil cu un iaurt cu căpșuni proaspăt culese. Sau un suc în tetrapak nu se poate compara cu un suc de portocale proaspăt stors. Aceste alimente „sănătoase” procesate sunt, de asemenea, sărace în nutrienți, zaharoase și pline de calorii.

Veți observa că și aici, alegerea alimentelor se bazează adesea pe un factor de timp. Pentru că, chiar dacă știm că alimentele procesate ne îngrașă și ne încetinesc, tot recurgem la ele din lipsă de timp. Desigur, acest lucru are, de asemenea, un impact asupra concentrării și sănătății noastre. Și cauzează o deficiență nutritivă.”

1. Grup: sportivi

În sporturile de înaltă performanță, suplimentele alimentare au fost mult timp răspândite și delimitate. De ce?

Sportivii de înaltă performanță transpiră mai mult, mușchii lor trebuie să aplice mai multă energie și au o nevoie mai mare de regenerare. Acest lucru crește automat nevoia de proteine, sare, potasiu, magneziu și vitamina C.

2. Grup: femei însărcinate

Femeile însărcinate au grijă nu numai de ele, ci și de o nouă viață. Pentru ca această nouă viață din burtică să se simtă confortabil și să crească, femeile însărcinate trebuie să acorde o atenție deosebită anumitor nutrienți. Printre aceștia se numără: iodul, acizii grași omega-3 și acidul folic.

3. Grup: vârstnici

La bătrânețe, capacitatea metabolismului și a ficatului scade semnificativ. Persoanele care nu contracarează acest lucru cresc drastic riscul bolilor degenerative sau al bolilor legate de civilizație. Deficiența nutritivă clasică la bătrânețe are legătură cu glicina, vitamina A și zincul.

4. Grup: persoane bolnave cronic

Bolnavii cronici au o problemă foarte specială: echilibrul lor este deja dezechilibrat și există deja boli cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau deficiența autoimună.

În aceste cazuri, există o nevoie crescută de nutrienți. Deficiențele nutritive din trecut pot fi, de asemenea, un posibil motiv pentru apariția bolii.

Enumerăm nutrienții care, conform studiului privind consumul național, sunt rarI la mulți germani. Pentru majoritatea oamenilor, un supliment este, prin urmare, de folos.

1. Vitamina D

85% dintre germani au un deficit de vitamina D, pentru că stau prea puțin la soare. Medicii de familie văd mai multe cazuri de deficit de vitamina D în consultațiile lor din prezent decât înainte. Și Institutul Robert Koch confirmă acest lucru:

  • Aproximativ 60% dintre germani rămân sub valoarea recomandată de 50 nanomoli pe litru de sânge.
  • Aproape 20% nici măcar nu ating jumătate din valoarea recomandată.
  • O deficiență severă (sub 12,5 nanomoli pe litru) este foarte rară, dar periculoasă deoarece duce la o demineralizare a oaselor.

Soarele pentru vitamina D

Vitamina D este dificil de acoperit prin alimente. Deoarece 80 până la 90 la sută din aceasta se formează pe piele atunci când soarele strălucește. Plimbările regulate la aer curat sunt, prin urmare, obligatorii toamna și iarna! Chiar și atunci când cerul este acoperit, organismul nostru produce vitamina D. Și de aceea ieșitul la aer curat este întotdeauna considerat ca un duș cu vitamina D.

Vara, produsele de protecție solară și îmbrăcămintea pot preveni producerea naturală de vitamina D. Prin urmare, luați în considerare să stați la soare pentru o perioadă scurtă de timp la apus sau dimineața fără îmbrăcăminte de protecție. Cu toate acestea, în soarele arzător, nu trebuie să rămâneți neprotejați mai mult de 10 minute.

S-a dovedit că vitamina D menține oasele stabile și protejează dinții. Aceasta este, prin urmare, potrivită și pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei.

Studiile științifice au arătat, de asemenea, că o bună aprovizionare cu vitamina D poate proteja vârstnicii de căderi și fracturi osoase. Prin urmare, este deosebit de importantă pentru acest grup de risc.

2. Iod

Iodul este esențial pentru fiecare celulă a organismului, în special pentru tiroidă. Deficiența de iod provoacă hipotiroidism și poate contribui la tiroidita Hashimoto.
Motivul pentru deficitul generalizat de iod este epuizarea iodului din solurile agricole din Germania. În plus, se consumă din ce în ce mai puțin pește, alge și fructe de mare.

3. Calciu

Desigur, calciul este important pentru oase și dinți. Toată lumea știe asta. Dar mineralul este, de asemenea, utilizat pentru funcția musculară și nervoasă, precum și pentru coagularea sângelui.

Societatea Germană de Nutriție recomandă un aport zilnic total de calciu de 1.000 mg.

  • Sunteți vegan?
  • Aveți intoleranță la lactoză?
  • Sunteți o femeie cu vârsta peste 65 ani sau ați trecut prin menopauză?
  • Atunci faceți parte dintr-un potențial grup de risc pentru deficiența de calciu.

Studiul privind consumul național a arătat că fetele de la pubertate și femeile în vârstă de 65 ani și mai în vârstă nu respectă în mod semnificativ aceste recomandări.

Apropo: vitamina D de la soare este necesară pentru a introduce calciul în celule! Deci, asigurați-vă întotdeauna că nu aveți un deficit de vitamina D!

4. Magneziu

Deficitul de magneziu poate apărea mai ales la bătrânețe. Ori de câte ori o mulțime de lichid este pierdut. De exemplu, prin drenaj și laxative.

Alcoolicii și persoanele cu tulburări gastro-intestinale pot suferi, de asemenea, de simptome de deficit. În aceste cazuri, suplimentarea este, de asemenea, importantă.

Pentru sportivi, acest supliment alimentar poate fi necesar, deoarece mineralul este implicat în metabolismul energetic, funcția musculară și nervoasă. Dacă organismului îi lipsește, acest lucru poate duce la crampe musculare și oboseală.

Se recomandă în mod oficial un aport suplimentar de magneziu de 250 mg pe zi.

5. Zinc

Zincul se găsește în carne, pește, brânză și ouă.

  • Nu mâncați aceste alimente pentru că sunteți vegetarieni sau vegani
  • Sunteți foarte stresat?

Atunci s-ar putea să aveți o mică deficiență de zinc.
Acest risc există, de asemenea, dacă sunteți în imposibilitatea de a absorbi suficient zinc din cauza unei boli cronice a tractului gastro-intestinal.

Dacă luați suplimente care conțin zinc, vă rugăm să acordați atenție cantității. Institutul Federal german pentru evaluarea riscurilor recomandă un maxim de 6,5 mg pe zi.

6. Acizi grași omega-3

Este dovedit științific că acest supliment alimentar reglează tensiunea arterială și contribuie la funcționarea normală a creierului, a vederii și a inimii. Desigur, acest lucru are, de asemenea, un impact asupra sănătății, concentrării și atenției dvs.

În plus, anumiți acizi din grupul omega-3 sunt importanți pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor și sugarilor. De exemplu, acidul alfa linoleic (ALA) și acidul docosahexaenoic (DHA).

Societatea Germană de Nutriție recomandă ca adulții să ia 1,3 grame de acid alfa linoleic zilnic. Această cantitate este echivalentă cu o lingură de ulei de rapiță.

„Vă întrebați dacă aveți nevoie de suplimente alimentare și dacă sunt utile pentru dvs. În primul rând, luați în considerare dacă aparțineți unuia dintre grupurile de risc de mai sus.

Sunteți:

  • atlet
  • viitoare mamă
  • bolnav cronic
  • aveți peste 60 de ani?
  • Dacă da, suplimentele alimentare, cum ar fi Concentrix®, pot fi cu siguranță de folos.

Dr. Lukas Vogel este farmacist și a creat Concentrix®, un produs cu peste 10 de ani de experiență și cercetare. Crezul său: cea mai înaltă calitate a produselor și ingrediente atent selectate. Concentrix® prin urmare, nu conține aditivi ieftini, cum ar fi conservanți și zahăr, ci doar ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de pește EPAX, care provine din producția durabilă din Norvegia. (Pentru toate ingredientele)

Chiar dacă viața dvs. este stresantă acum, nu dormiți foarte bine, nu sunteți concentrat și recurgeți la fast-food sau la alimente procesate prea des, suplimentele alimentare pot fi de folos.

În plus, ar trebui să analizați stilul de viață și să reflectați asupra a ceea ce vă provoacă stres sau vă „fură” timpul. Numai în acest fel puteți avea grijă de dvs. pe termen lung și puteți face ceva bun pentru dvs. si corpul dvs.!”

Rămâneți concentrați cu suplimentele alimentare cu acizi

grași omega 3 și 6 și vitamina B.

P.S.: Sharing is caring.

V-a plăcut acest articol de pe blog și alte persoane din jurul dvs., de asemenea, se întreabă dacă suplimentele alimentare sunt de folos? Nu ezitați să distribuiți acest articol.

Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să nu ezitați să ne scrieți un comentariu.

Până atunci, multe salutări

Echipa dvs. Concentrix®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *